...

10 krokov k dokonalému matracu

Tu sú kľúčové body pre výber, kúpu a používanie ortopedického matraca pre zdravý a pokojný spánok.

zodpovedný nákup

Rozhodnite sa o veľkosti. Veľkosť matraca nie je veľkosť postele, ale veľkosť matraca. Zvyčajne sa nachádza v technickom liste postele, ale ak nie, jednoducho zmerajte vnútorné rozmery postele toto je oblasť matraca.

Neformálny príplatok. Štandardná dĺžka matraca je 190 cm a optimálna dĺžka sa vypočíta podľa vzorca "vaša výška + 20 cm". Ak potrebujete matrac väčší ako štandardný, musíte si za centimetre navyše priplatiť Približne 10 % ceny základnej verzie.

Mäkké alebo tvrdé? Osoby s hmotnosťou do 68 kg majú mäkký matrac, osoby s hmotnosťou od 68 do 100 kg majú mäkký matrac Stredná, nad 100 kg- pevný. Hodnoty tvrdosti sa však u jednotlivých výrobcov líšia. Ak máte pochybnosti o tom, ktorý ortopedický matrac je pre vás vhodný, vyberte si ten tvrdší. V prípade potreby ho možno zmäkčiť prikrytím poťahom matraca.

Manželská posteľ.. viac pozornosti. Ak si kupujete rodinný ortopedický matrac, vyberajte si z modelov kompozitných pružín s rôznymi stupňami tvrdosti. Takéto matrace kombinujú niekoľko vrstiev. Napríklad ťažšia manželská strana má nezávislé pružiny na hornej strane, ktoré podopierajú chrbticu, spodná strana Bonnell Springs, ktoré sú zodpovedné za stabilitu konštrukcie.

Maximálny účinok. Najväčší prínos ortopedického matraca je v kombinácii so správne zvolenou oporou – drevený podstavec, kovové pletivo alebo pružinová podpera. Je lepšie kúpiť matrac a podstavec od rovnakého výrobcu.

Skúšobná jazda. Po výbere 3-5 možností na základe objektívnych kritérií si matrace určite vyskúšajte v showroome. Návštevu si vopred telefonicky rezervujte a oblečte si pohodlné oblečenie a obuv. Aby ste získali úplný dojem z výrobku, je potrebné ležať na každom matraci aspoň 10 minút v prirodzenej polohe počas spánku.

S nákupom sa neponáhľajte! Ortopedický matrac patrí do kategórie výrobkov, ktoré nemožno vrátiť ani vymeniť.

Ranné cvičenie. Počas prvých troch mesiacov odporúčame otáčať matrac raz týždenne, potom raz týždenne raz za sezónu. Tieto jednoduché "cvičenia pomáhajú mu dlhšie udržať tvar.

Dlhá služba za rozumnú cenu. Bežná životnosť kvalitného matraca 5 až 10 rokov. Ďalšie informácie nájdete v záručnom liste. Aby sa vám ľahšie rozhodovalo o veľkých výdavkoch, pozerajte sa na kúpu matraca ako na dlhodobú investíciu do svojho zdravia: Spať na kvalitnom prémiovom matraci za 150 000 eur je dobrá investícia, ale rozhodne sa neoplatí. Bude vás to stáť len 41 Euro denne ( záruka na takýto matrac- 10 rokov ).

Prémiové matrace majú často rôzne komfortné zóny pre ramená, nohy a chrbát. Ďalšie možnosti zahŕňajú antibakteriálne materiály, tepelný manažment, letné a zimné strany.

Ohodnoťte článok
( Zatiaľ žiadne hodnotenia )
Aneta Barka

Pozdravy, spriaznené duše štýlu a hľadači svätyne! Som Aneta Barka, ostrieľaný návrhár, ktorého životom bola tapiséria utkaná tými najjemnejšími niťami Módy a vrúcnym objatím domácej útulnosti. Dovoľte mi odhaliť kapitoly mojej cesty, kde sa umenie couture hladko prelína so samotnou podstatou pohodlia a štýlu.

Ženský časopis | Móda, krása, každodenný život a starostlivosť o domácnosť, psychológia a vzťahy
Comments: 1
  1. Kristína Černáková

Ako môžem získať matrac, ktorý je považovaný za dokonalý? Aké faktory treba zvážiť pri výbere matrace? Aké sú najdôležitejšie kroky, ktoré musím podniknúť, aby som získal ten najlepší matrac pre seba? Ak máte skúsenosť s výberom matracu, aký mi môžete odporučiť? Ďakujem za váš čas a odpoveď.

Odpovedať
Pridajte komentáre