Štúdio premenené na ateliér: projekt Anny Vladimirovej

Spojenie kuchyne a obývačky do jedného štúdia má mnoho výhod. Hoci toto usporiadanie nemusí vyhovovať každému, pre mladého človeka je to ideálne riešenie.

Prestavba jednoizbového bytu na štúdio znamená nielen zbúrať staré priečky a postaviť nové, ale aj vytvoriť jednotný štýlový priestor, pričom nezabudneme poskytnúť potrebné priestory na prácu, spánok a zábavu.

Informácie o byte: Štúdio s rozlohou 52 m2.. v d.C. Saratov.

Majitelia bytu: mladý muž.

Priania klienta: Premena garsónky na ateliér.

Plán renovácie 1-izbového bytu.

Dizajnér musel vytvoriť pokojný interiér, ktorý sa vyznačuje slobodou a mužnosťou. Prestavba jednoizbového bytu na štúdio. Kuchyňa, obývacia izba a lodžia sú spojené. Šatňa na chodbe. Dvere medzi miestnosťami dizajnér úplne odstránil a nahradil ich otvorenými dverami. Vďaka tomuto jednoduchému usporiadaniu miestnosti plynule prechádzajú jedna do druhej. Hranica medzi miestnosťami je vyznačená rozdielnou úrovňou stropu.

Priečka oddeľujúca chodbu od kuchyne a obývačky a jedálenský stôl sú umiestnené pod uhlom 45 stupňov. Vnáša do interiéru jasnú živosť a núti oko pohybovať sa po diagonále. Ďalšou dynamickou dominantou sú zvislé zlatom natreté lišty, ktoré rozbíjajú jednofarebnú rovnú stenu v obývacej izbe. Zrkadlové vložky vypĺňajú priestor medzi lištami na zadnej stene šatníka a odrážajú svetlo prúdiace z lodžie.

Mužský charakter mu dodáva farebná schéma založená na kombinácii tmavomodrej a teplého dreva, masívne osvetlenie a jednoduché línie nábytku. Jedinou výnimkou je zvlnená kuchynská zástera z rovnakého kameňa ako pracovná doska. Ani to však vďaka jednoduchej farbe a dekoru nezatieni celkový štýl.

V chodbe je úložný systém premyslený do posledného detailu. Okrem šatníka s posuvnými zrkadlovými dverami sa v predsieni nachádza samostatná šatňa.

Jediné vhodné miesto na umiestnenie televízora je priamo pri okne. Iba v tejto polohe obrazovka nesvieti. Rovná stena za pohovkou bez akýchkoľvek dekorácií je dokonalým pozadím pre vaše obľúbené fotografie.

Prečítajte si viac  Štúdio v neoklasicistickom štýle: návrh Ivana Ureckého a Eleny Karpenkovej

Lodžiu nebolo možné úplne prepojiť, pretože sa tu nachádza pevná stena. Medzera medzi týmito miestnosťami zostáva otvorená a zväčšuje sa takmer až po strop.

Kombinácia klasických a moderných prvkov nábytku a dekorácií prináša do interiéru určitú hru. Túto hru podporuje aj nezvyčajné použitie pozlátených líšt a zrkadiel.

Stena za pohovkou je natretá tmavomodrou farbou. Na ostatných stenách vidíme tú istú modrú, ale v svetlejšom odtieni. Svetlo prenikajúce štrbinami v podhľade robí celú stavbu ľahšou.

Ohodnoťte článok
( Zatiaľ žiadne hodnotenia )
Aneta Barka

Pozdravy, spriaznené duše štýlu a hľadači svätyne! Som Aneta Barka, ostrieľaný návrhár, ktorého životom bola tapiséria utkaná tými najjemnejšími niťami Módy a vrúcnym objatím domácej útulnosti. Dovoľte mi odhaliť kapitoly mojej cesty, kde sa umenie couture hladko prelína so samotnou podstatou pohodlia a štýlu.

Pridajte komentáre

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: